Ben je zwanger of pas bevallen van je baby en wil je graag weten wat de geluiden en het huilen van je baby betekenen? Lees dan even verder. Als jonge ouder wil je natuurlijk zo goed mogelijk inspelen op de behoefte van je kind.
Maar hoe doe je dit?
Alle baby’s laten dezelfde geluiden horen, een geluidje voor moeheid, honger, een boertje dat vastzit, krampjes of een ander ongemak zoals bijvoorbeeld een vuile luier. Je baby zal dus met lichaamstaal en geluidjes laten weten waar hij behoefte aan heeft. Hoe sneller jullie zijn taal begrijpen, hoe gelukkiger jullie zullen zijn.
Elkaar goed begrijpen vormt de basis voor een veilige hechting. Dit willen jullie toch ook, niet?
Om even een beeld te schetsen geef ik een klein voorbeeldje.
Stel, je baby heeft nog maar net zijn flesje helemaal opgedronken en je merkt dat hij nog steeds niet tevreden is. Hij blijft maar jengelen. Door goed naar het gejengel en de lichaamstaal te luisteren en te kijken kan je je baby beter begrijpen. Als je goed luistert dan hoor je een korte afgekapte klank ‘Eh’. Dit wil zeggen dat er een boertje in de weg zit. Als je je baby niet goed begrepen hebt zou het wel eens kunnen dat je een verkeerde beslissing neemt. Stel dat je denkt dat je baby nog honger heeft en je geeft hem nog wat voeding bij, dan zal hij hoogstwaarschijnlijk een paar minuutjes later deze voeding teruggeven of de luchtbel wordt verder naar beneden geduwd met als resultaat krampen. Dit is dus niet hetgeen wat we willen bereiken. In dit geval moest je de baby even rechtop houden om het boertje te laten ontsnappen.
Stap voor stap.
Maar hoe kan je zorgen dat je je baby sneller zal begrijpen?
Hoe kom je te weten waar je baby behoefte aan heeft?
In de cursus Dunstan babytaal neem ik je stap voor stap mee in de taal van je baby. De eerste stap, is kijken en luisteren naar je baby en tegen hem praten. Jouw aanwezigheid is van essentieel belang voor een veilige hechting. In de cursus leer je de geluiden herkennen en krijg je tips en tricks om je baby opnieuw gerust te stellen.
Een goede communicatie is niet enkel belangrijk voor een veilige hechting maar heeft ook een positief effect op de groei en ontwikkeling van je baby. Stress moeten we ten alle tijden proberen te vermijden omdat dit de ontwikkeling van je baby in het gedrang kan brengen.
Wanneer starten?
Het is zeker niet abnormaal dat je wat onzeker bent over hetgeen er gaat komen. Het is daarom belangrijk dat het zelfvertrouwen goed zit bij jullie als jonge (toekomstige) ouders.
Om dit zelfvertrouwen te vergroten kan je al starten met een cursus Dunstan Babytaal tijdens de zwangerschap. In deze cursus leer je kijken en luisteren naar je baby. Je baby gaat communiceren met lichaamstaal en geluidjes. Deze geluidjes komen vanuit reflexen en hebben elk hun eigen betekenis.
Om te voorkomen dat je als ouder niet meer weet wat je moet doen met een huilende baby kan je jezelf reeds tijdens de zwangerschap voorbereiden op het herkennen van deze geluiden.
Dunstan Babytaal sessie.
Tijdens deze sessies wordt er uitgelegd vanwaar de geluiden komen, wat ze betekenen en hoe we best als ouder kunnen handelen. Op deze manier zal je je baby beter en vlugger begrijpen.
Ik leer jullie aan de hand van filmpjes de verschillende geluiden herkennen en interpreteren. We leggen de focus op preventie! Waarom krijgt mijn baby nu juist krampen? Hoe kan ik dit voorkomen? Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens de sessie Dunsten Babytaal.
Samen zorgen we voor een goede portie zelfvertrouwen.
Schrijf je snel in voor een sessie Dunstan Babytaal.