Zwangerschapsmassage

Een verwenmomentje voor mezelf!

Genieten van een ontspannende zwangerschapsmassage.

Ik ben Caroline, 24 jaar en ondertussen 24 weken zwanger van ons eerste baby’ tje.

Tot nu toe heb ik al enorm genoten van mijn zwangerschap. Geen last van misselijkheid of andere rare dingen. Ik besef dus heel goed dat ik hier veel geluk mee heb en dat het voor andere mama’s soms wel een heel ander verhaal is.

 

Sinds enkele weken voel ik mijn klein prutske al goed bewegen, vooral kriebelen in mijn buik. Mijn buikje begint nu al wat meer vorm te krijgen en ik merk dat mijn huid echt wel begint uit te rekken. Ik kwam Gerda per toeval tegen en uiteraard was mijn zwangerschap het gespreksonderwerp. Ik vertelde over de jeuk die ik had aan mijn buik en Gerda vertelde dat dit hoogstwaarschijnlijk kwam door de uitrekking van mijn huid. Ik merk ook op dat mijn huid veel droger is dan anders. Vanaf deze week puilt mijn navel naar buiten toe en ik merk ook daar vooral de irritatie van mijn huid.  Gerda stelde een ontspannende zwangerschapsmassage voor met een ‘belly mask’ behandeling. Nog nooit van gehoord, maar kom, het proberen waard.

 

Massageke doen…

 

Een paar dagen na ons gesprek heb ik een afspraak gemaakt. Gerda gaf me info over de ‘belly mask’ behandeling. Eigenlijk is dit een masker voor op je buik. In het masker zit vooral Aloë vera die celbeschadiging herstelt en de collageenproductie verhoogt. Na deze behandeling voelde ik dat mijn huid meer gehydrateerd was en vooral  dat ik minder jeuk had. Ik was helemaal tot rust gekomen, heel mijn lichaam was ontspannen, zalig!

 

Derde trimester van de zwangerschap

 

Gerda vertelde me dat onze baby in de laatste trimester snel zou groeien en dat ik mogelijks last zou kunnen krijgen van mijn bekken, rug en schouders. Ook hiervoor raadt ze op regelmatige tijdstippen een ontspannende zwangerschapsmassage aan. Ze vertelde me ook dat een massage het immuunsysteem versterkt waardoor je minder vatbaar bent voor ziekten.

Door de massage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd waardoor voedingstoffen, zuurstof sneller van en naar je baby’tje vervoerd worden. Kortom niets dan voordelen!

 

Hoe vaak laten masseren?

 

Awel, ik heb een meerbeurtenkaart aangeschaft. Mezelf af en toe eens extra verwennen kan nooit kwaad. Als mijn baby’tje nog zo hard gaat groeien moet ik zorgen dat ik zelf tip top blijf en dat ik geen schouder- en/of rugklachten zal krijgen.

 

Genieten en relaxen!