Veelgestelde vragen

Hoe verloopt een sessie?

Het verloop van je sessie hangt af van de formule die je koos.
Uit ervaring weten we dat iedere baby anders reageert tijdens de sessie. Daarom observeren we zijn/haar gedrag nauwlettend en passen we aan waar nodig. We zijn aanwezig voor al jullie vragen, maar respecteren jullie comfort en intieme momentje.

Bij een miniluxfloat-sessie starten we met de babymassage. Stap voor stap leer ik je hoe je zelf jouw baby thuis kan masseren, gebruikmakend van natuurlijke massageolie. Naderhand kan je met behulp van deze technieken thuis de massage herhalen wanneer je wil. De zachte aanrakingen en methodiek geeft je baby een gekoesterd, veilig gevoel. Vervolgens maken jullie je baby klaar voor de hydrotherapie. Je krijgt van ons een zwemluier en zwemluierbroekje en plaatsen de floatring om je baby’s nekje. Dan is je baby helemaal klaar om aan het zwemmen en spartelen te beginnen.

Wat breng ik mee?

Het is onze bedoeling om een heerlijk zorgeloos moment in te richten voor baby én ouder. Daarom ontzorgen we jou waar het kan. Het enige waar je moet aan denken is een schone luier voor na de sessie - maar die bracht je wellicht sowieso mee in de luiertas.

Alle benodigdheden voor de sessie zelf wordt door ons voorzien:

  • Een kwalitatieve zwemluier
  • Het zwembroekje voor over de zwemluier (dat je eventueel zelf kan aankopen voor later zwemplezier)
  • Zachte handdoeken en tetradoeken
  • Natuurlijke massageolie, aangepast aan de tere babyhuid
  • Een veilige floatring die aan alle voorschriften voldoet.
  • Die heerlijke, ontspannen sfeer waarvoor we het allemaal doen.

Wie mag er allemaal mee naar de baby spa?

Omwille van organisatorische redenen en om het intieme karakter van de babyspa te bewaren, vragen we om het aantal bezoekers per baby te beperken tot 2.

Waar moet ik op letten bij het boeken van een afspraak?

Boek je afspraak op naam van je baby en neem zeker de veelgestelde vragen even door. Na de boeking ontvang je automatisch een bevestigingsmail. Indien dit niet het geval is, controleer dan even je spamfolder.

Boek ik een afspraak voor of na een voeding?

Maak best een afspraak op een tijdstip wanneer je baby gegeten heeft. Een hydrotherapiesessie en massage vragen best wat energie van je baby, en een hongerige ontevreden baby zal niet optimaal kunnen genieten van het gebeuren.

Hoeveel sessies boek ik het best?

Het doel van onze babywellness is om het volledige gestel van je baby op een positieve manier te stimuleren. Een sessie versterkt en versoepelt je baby’s spieren en gewrichten van je baby. Je zal na een bezoekje een positief effect op je baby’s slaapritme opmerken.

De babymassage en floating geven eveneens merkbare verlichting bij krampjes en obstipatie. Daarom kiezen de meeste ouders voor een 3 of 5-beurtenkaart, zodat jullie maximaal kunnen genieten van de heilzame effecten.
Lees meer over de cadeaubon

Wanneer kan ik best niet komen?

Na een vaccinatie wacht je best 72 uur om langs te komen. Een kindje dat net een prikje heeft gehad voelt zich niet helemaal goed z'n vel. Ook als je baby ziek is stel je best je bezoekje even uit. Als je baby weer helemaal hersteld is heten we jullie van harte welkom.
Twijfel je over het juiste tijdstip voor het plannen van je bezoek? Neem dan gerust even contact op, wij helpen je graag verder.

Welke hygiënische maatregelen treffen jullie?

We volgen de geldende coronamaatregelen strikt op. Los daarvan worden alle materialen na elke sessie professioneel gereinigd met milieuvriendelijke producten. Je mag erop rekenen dat je veilig en zorgeloos kan komen genieten in een kraaknette omgeving.

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Als ouder(s) van een baby zijn onvoorziene gebeurtenissen niet ondenkbaar. Wanneer je om een goede reden niet aanwezig kan zijn op je afspraak, vragen we je om zo snel mogelijk en minimaal 24 uur op voorhand te annuleren.

Doe dit liefst telefonisch of per mail. Na bevestiging ontvang je een tegoedbon waarmee je binnen de maand een nieuwe afspraak kan maken.

Dit laatste is niet van toepassing als je zonder verwittiging niet komt opdagen bij een afspraak. Ben je te laat op je afspraak? Dan ben je nog steeds van harte welkom, maar moeten we het voorziene einduur van je afspraak alsnog respecteren. Zo kunnen we iedereen op de planning de juiste service verzekeren.

Wie is aansprakelijk?

Aangezien je als ouder gedurende de integrale sessie je baby zelf vasthoudt, zijn we er zeker van dat dit op een uiterst doordachte en veilige manier gebeurt. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je je baby niet uit het oog verliest.
Omwille van juridische redenen moeten we alsnog vermelden dat Minilux niet aansprakelijk kan gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen, al hebben we deze nog nooit zien gebeuren.