Veelgestelde vragen

Hoe ziet een sessie eruit?

Hoe een sessie eruit zal zien hangt af van de gekozen formule. Bij een hydrotherapiesessie starten we met het zwem- en spartelklaar maken van je baby.
Je kleedt zelf je baby uit en krijgt van ons een zwemluier en zwemluierbroekje ter beschikking. Van zodra we de floatring om je baby’s nekje hebben geplaatst is je baby klaar om in de baby spa te gaan. Niet alle baby’s reageren op dezelfde manier. We observeren dus heel goed de manier waarop je baby reageert en zullen de sessie aan je baby aanpassen. Om jullie zo optimaal mogelijk te laten genieten gaat er wel altijd iemand aanwezig zijn maar niet steeds langs jullie komen staan. Het is namelijk ‘jullie’ moment. Na het afdrogen gaan we (indien jullie voor de Minilux floatsessie hebben gekozen) verder met een babymassage. Stap voor stap leer ik je hoe je zelf jouw baby kan masseren met natuurlijke massageolie, zo kan je dit thuis ook zelf doen. Door jouw baby aan te raken, voelt hij/zij zich gekoesterd en veilig. Je kan best voor een volledige sessie kiezen, namelijk hydrotherapie en een babymassage. Zo heb je de optimale combinatie van huid- op huidcontact met de positieve effecten van hydrotherapie. Maar je kan zeker ook enkel komen voor hydrotherapie. Het is volledig aan jou om te beslissen wat het beste is voor jouw baby.

Wat breng ik mee?

Het enige waar je zelf voor moet zorgen is je verzorgingstas met een schone luier en schone kleertjes.

Wat voorzien wij:

  • Zwemluier
  • Het zwemluierbroekje wordt steeds met de meeste zorg uitgewassen. Je hebt de mogelijkheid om bij ons een zwemluierbroekje aan te kopen, waarvan jullie nog heel wat maanden plezier zullen hebben.
  • Handdoeken
  • Tetradoeken
  • Massageolie

Natuurlijk zorgen we ook voor een aangename sfeer!

Wie mag er allemaal mee naar de baby spa?

We laten maximum 2 personen toe per baby.

Waar moet ik op letten bij het boeken van een afspraak?

Boek je afspraak op naam van je baby en lees zeker de veelgestelde vragen. Als je een afspraak geboekt hebt krijg je automatisch een bevestigingsmail. Indien dit niet het geval is, controleer dan even je spam!

Wanneer maak ik best een afspraak?

Je kan best een afspraak maken als je baby gegeten heeft. Een hongerige baby zal niet optimaal kunnen genieten.

Hoeveel sessies boek ik het best?

Een babywellness stimuleert, versterkt en versoepelt alle spieren en botten van je baby. Het heeft bovendien een positief effect op het slaapritme en geeft verlichting bij krampjes en obstipatie. Je zal vlug deze positieve effecten merken. Voor wie zo lang mogelijk en voordelig wil genieten van deze werkzame invloed hebben we verschillende mogelijkheden, namelijk een 3 of 5 beurtenkaart.   Lees meer over de cadeaubon

Wanneer kan ik best niet komen?

Na een vaccinatie wacht je best 72 uur om langs te komen. Een kindje dat net een prikje heeft gehad voelt zich niet helemaal goed in z’n vel. Ook als je baby ziek is stel je best je bezoekje even uit. Als je baby weer helemaal hersteld is heten we jullie van harte welkom.

Wat met hygiëne?

We volgen de coronamaatregelen strikt op. Alle materialen worden professioneel gereinigd met milieuvriendelijke producten. Je kan dus in volle vertrouwen en veiligheid zorgeloos komen genieten.

Wat als ik mijn afspraak wil annuleren?

Kan je om een onvoorziene reden niet aanwezig zijn op je afspraak? Dan vragen we je om deze snel mogelijk en minimaal 24 uur op voorhand te annuleren. Dit doe je liefst telefonisch of per mail. Na bevestiging ontvang je een tegoedbon waarmee je binnen de maand een nieuwe afspraak kan maken. Dit laatste is niet van toepassing als men niet komt opdagen bij een afspraak. Kom je te laat op je afspraak dan ben je natuurlijk nog steeds welkom maar dan wordt deze sessie ingekort.

Wat met aansprakelijkheid?

Aangezien je als ouder je baby zelf vasthoudt gedurende het hele proces zijn we er zeker van dat dit op een uiterst doordachte en veilige manier is. Het spreekt helemaal voor zich dat je als ouder je baby niet uit het oog verliest. Voor de volledigheid en louter om administratieve redenen moeten we echter vermelden dat Minilux niet aansprakelijk kan gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen.