Ontspannende zwangerschapsmassage.

Blijkbaar is een zwangerschapsmassage heel nuttig voor zowel de zwangere zelf als voor de baby in haar buik. Ik dacht… ‘laten we dit eens proberen’.

 

Weet je, ik heb zelfs nog nooit een massage laten doen en nu ging ik voor een zwangerschapsmassage? Omdat ik regelmatig klaagde over verschillende kwaaltjes stelde een vriendin van mij voor om eens een zwangerschapsmassage te proberen. In eerste instantie dacht ik, ‘oh nee, niets voor mij’, maar als ik hoorde hoe mijn vriendin geholpen was met zo’n massage dacht ik, ‘laten we het ook eens proberen’. Op aanraden van haar boekte ik een afspraak bij Gerda van babyspa Minilux. Met een toch wel eerder onzeker gevoel ging ik bij Gerda binnen. Zou een zwangerschapsmassage wel iets voor mij zijn?

Bij het binnenkomen had ik meteen een goed gevoel. Gerda toont oprecht interesse EN ik mocht mijn verhaal doen in alle geuren en kleuren. Ik mocht gewoon klagen over al mijn kwaaltjes zonder meteen ongevraagd advies te krijgen. Ik mocht heerlijk mezelf zijn. Gerda gaf me uiteraard eerst wat meer info over de massage.  Ze is hier heel duidelijk in, het is een ontspannende massage en geen therapeutische massage. Tijdens een ontspannende zangerschapsmassage is het de bedoeling dat je geniet en bewust wordt van je eigen lichaam. Het is echt niet abnormaal dat je last krijgt van verschillende ongemakken vertelde ze. De ene vrouw heeft er gewoon wat meer last van dan de andere. Je hormonen spelen hier een vuil spelletje in zou ik zeggen. Gerda vertelde mij dat een zwangerschapsmassage helpt bij het onder controle houden van de bloeddruk, het verminderen van spierspanning en het onder controle houden van oedeem. Het reguleert ook de hormonen, vermindert stress, angst en hoofdpijn. Ook zorgt het voor pijnverlichting en de verbetering van je slaap. Dat laatste was wel heel duidelijk bij mij!

 

De massage

De massage was heerlijk! Het was heel ontspannend en rustgevend. Wat ook leuk was, is dat ik ook nog eens op mijn buik kon liggen. Gerda heeft een aangepaste massagetafel… ideaal! Tijdens de massage gaf Gerda me praktische maar vooral makkelijke en nuttige tips.  Ik voelde me zo ontspannen na de massage. Ook de volgende nacht had ik voor het eerst in een lange tijd terug heerlijk kunnen slapen.

Ik plan zeker nog een aantal ‘me-time’ momentjes in. Zalig!