‘Liever iets dan niets’

Na je bevalling gaat de meeste tijd en aandacht naar je baby’tje en durft zelfzorg nogal eens op de laatste plaats te komen. Op welke manier zelfzorg niet uit het oog verliezen?

Om goed te kunnen functioneren is het belangrijk dat je beschikt over een goede gezondheid. Maar wat als je merkt dat je (dikwijls ongewild) zo weinig tijd hebt om voor jezelf te zorgen? Toch gaan we trachten tussendoor aan ons lichaam te werken en bewust tijd te nemen voor onszelf.

Sommige mama’s moeten er na de geboorte van hun baby’je niet aan denken, andere mama’s willen net zo snel mogelijk weer starten met sporten na de bevalling. Belangrijk is dat je het rustig aan doet. In de eerste dagen heeft je lichaam vooral rust nodig.

Start rustig met sporten na je bevalling.

Sporten na je bevalling heeft verschillende voordelen.

 

Het zorg ervoor dat je minder kans krijgt op een postnatale depressie aangezien door te sporten stress verminderd. Door kleine oefeningen ga je reeds je spiermassa en kracht weer opbouwen en je zal je beter en fitter in je vel voelen.

Eerste dag na de bevalling.

Je kan een paar dagen na je bevalling reeds starten met kleine oefeningen voor je

bekkenbodem te trainen. Je lichaam heeft op deze plaats wel wat te verduren gehad. Span je bekkenbodemspieren aan zoals je zou doen als je dringend naar het toilet moet gaan en toch je plas moet ophouden. Hou dit 8 seconden vast en laat dan in 8 seconden los. Doe deze oefeningen een 10-tal keer achter elkaar. Dit is een oefening doe je altijd en overal kan doen.

 

 

De eerste weken na de bevalling

Het is belangrijk dat je na je bevalling goed luistert naar je lichaam. Bouw het sporten dus geleidelijk aan op. Het is van persoon tot persoon verschillend wanneer men klaar is om te beginnen met sporten.

Gaan wandelen met je baby is de beste sport voor pas bevallen mama’s. Op deze manier train je zowel je rug- als buikspieren. Kies voor oefeningen die je overal kan doen en die je leukt vindt. Ga op zoek naar mensen die samen met jou willen trainen. Samen bewegen is altijd veel leuker dan alleen. Het allerbelangrijkste is dat je iets kiest om te doen boven niets te doen. Het hoeft allemaal niet heel lang te duren, een paar oefeningen per dag kunnen al wonderen doen.

Geef je borstvoeding zorg er dan zeker voor dat je voldoende vocht inneemt. Door te sporten verliest je lichaam veel water daarom raden we aan om zowel voor als na het sporten voldoende te drinken.

Wil je graag eens mee gaan wandelen met andere mama’s? Hou dat zeker het instagramprofiel van babyspa Minilux goed in de gaten. Op regelmatige tijdstippen gaan we gezellig met z’n allen op pad.