Sporten met je baby

Beweging is belangrijk…. Ook voor baby’s!

Gezonde voeding en bewegen is heel belangrijk, dat weten we allemaal. Maar wist je dat beweging voor een baby ook belangrijk is?

Het lijkt raar maar toch zal je merken dat je baby’tje er zal van genieten en dat dit een positief effect zal hebben op zijn ontwikkeling.

Maar hoe beweeg je nu met een baby?

Zorg er ten eerste voor dat je je baby op verschillende manieren hanteert. Bijvoorbeeld bij het geven van fles- of borstvoeding, maar ook tussendoor. Leg je baby op verschillende manieren op je arm, been of schouder. Let er ook op dat je baby het hoofdje goed naar beide kanten blijft draaien. Wissel regelmatig van houding op je arm of leg het eens andersom in het bedje zodat de lichtinval van de andere kant komt.

Slapen versus wakkere momentjes.

Je baby slaapt uiteraard heel veel. De momenten dat je baby wakker is zijn dan ook de perfecte tijdstippen om met hem te bewegen. Leg hem regelmatig op zijn buikje om de nekspieren te oefenen. Om dit voor hem in het begin iets gemakkelijker te maken leg je ter hoogte van de schouders best een opgerolde handdoek om meer steun te geven.

Je kan je baby op je eigen buik leggen of op je onderbenen om zijn nekspieren te oefenen.

Ook tijdens het verzorgen kan je kleine beweegmomentjes inlassen. Maak kruiselingse bewegingen met de armpjes en beentjes, draai met de beentjes rond, ga eens op en neer met de armpjes. Op deze manier gaan ze hun eigen handjes en voetjes ontdekken op een leuke en speelse manier. Ze vinden het ook altijd heel fijn als mama of papa er een leuk geluidje bij maken.