Het immuunsysteem versterken door huidcontact.

Dat kan…Vanaf het moment dat we geboren worden hebben we fysieke aanrakingen nodig.

Het allereerste huidcontact is met de mama of papa. Het maakt niet uit hoe oud we zijn, we blijven behoefte houden aan fysiek contact. Denk maar eens aan het fijn gevoel dat je krijgt van een knuffel van iemand als je het even niet meer ziet zitten, of gewoon een knuffel van je partner. Naast dit fijn gevoel hebben fysieke aanrakingen nog andere voordelen. Zo kan het zelfs het immuunsysteem versterken.

Huidcontact voor een gezond immuunsysteem.

Bij elke aanraking ervaar je onmiddellijk de voordelen van huidcontact. Tijdens deze aanrakingen gaat je hartslag omlaag, je bloeddruk wordt verlaagd en je stresshormonen nemen af. Daarnaast is er een verhoging van oxytocine. Dit is een hormoon dat ons helpt te ontspannen. Door huidcontact kunnen we ons immuunsysteem versterken doordat het ons stressniveau verlaagt. Dit komt omdat stress leidt tot de productie van cortisol en dit heeft een negatief effect op je immuunsysteem. De baby gaat zich door aanrakingen snel vertrouwd en beschermd voelen waardoor de stresshormonen verdwijnen en ruimte maken voor rust.

Het immuunsysteem van je baby boosten.

Om een gezond immuunsysteem te hebben zijn goede bacteriën op onze huid en in onze darmen van groot belang. Ze helpen te voorkomen dat slechte bacteriën zich vermeerderen op onze huid en in ons lichaam. De goede bacteriën van de huid trekken in het lichaam van de baby en helpen het beschermen tegen infecties. Daarom wordt er ook aangeraden om de baby de eerste 24 uur niet te wassen. Het witte laagje dat de baby bedekt, vernix genoemd, hydrateert zijn huid op een natuurlijke wijze. Er wordt aangeraden om de baby minstens 2 uur op de buik van de mama te laten liggen Het is dus van groot belang dat moeders na de bevalling zo lang mogelijk huidcontact hebben met hun baby. Huid- op – huidcontact blijft nadien ook zeer belangrijk. Liefst een uurtje tot anderhalf uurtje per dag, of nog meer.

Doe het beste voor je huid om fysiek contact zo aangenaam mogelijk te maken.

Omdat huidcontact zo belangrijk is en het je immuunsysteem kan versterken, wil je natuurlijk een zachte, soepele huid die aangenaam is om aan te raken. Met de bodylotion van Naïf kies je voor het juiste product. Deze bodylotion houdt de huid gehydrateerd en is geschikt voor jong en oud. Deze bodylotion is zuinig in gebruik, trekt snel in, smeert goed uit en laat geen plakkerige laag achter. Daarbovenop ruikt je baby na een smeerbeurt heerlijk, dankzij de allergeenvrije Naïf geur. Deze bodylotion is geschikt voor de meest gevoelige babyhuid en te gebruiken bij eczeem. Kortom iedereen kan deze bodylotion gebruiken.