Een bezoekje aan een baby spa? … Pure luxe? … Overbodig? … Nee hoor!

Een bezoekje aan een baby spa? Heel goed plan! Hoe vaker je gaat, hoe meer ontwikkelingsvoordelen jouw kindje er zal uithalen!

Waarom zouden we onze schatjes ook niet verwennen? Ga eens na hoeveel volwassenen zich laten soigneren in een wellness. Waarom dan niet met ons dierbaarste bezit? En kan komt er nog eens bij dat een bezoekje aan een baby spa nog meer voordelen heeft voor onze kleintjes.

Er zijn mensen die een bezoekje aan een baby spa pure luxe en overbodig vinden. Zelf vind je hen regelmatig terug in een wellnesscentrum. Waarom zou ik met mijn baby niet naar een baby spa gaan? Zij verdienen het toch ook om op regelmatige tijdstippen in de watten gelegd te worden! EN… het stimuleert de ontwikkeling en bevordert de gezondheid.

Puur genot in combinatie met het stimuleren van de ontwikkeling.

Naast deze verwennerij heeft een baby spa nog meer andere voordelen voor onze bubbelvriendjes. Zo heeft het een positief effect op zowel motorisch als mentaal vlak.

Tijdens de sessie komt er oxytocine vrij. Dit wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ of ‘knuffelhormoon’ genoemd. Dit hormoon bevordert de hechting met je baby. Oxytocine komt vrij wanneer we genieten. Het zorgt ervoor dat angsten verminderen. Een grotere hoeveelheid oxytocine zal de bloedruk doen dalen en vermindert op die manier de productie van stresshormonen. Hierdoor zullen jullie je meer ontspannen en minder stress ervaren. Daarnaast heeft dit hormoon ook invloed op de lichaamstemperatuur en spijsvertering. Oxytocine is dus een superbelangrijk stofje.

Wat is nu eigenlijk ‘hydrotherapie’ in een baby spa?

Hydrotherapie betekent ‘oefenen in het water’. Het bewegen in het warme water geeft als voordeel dat de bloedvaten verwijden en er dus meer zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren en gewrichten worden gestuurd. Dit stimuleert de ontwikkeling van het evenwicht en coördinatie. Door de drijfring kan de baby autonoom in het water bewegen. Het nekje wordt goed ondersteund, de baby ondervindt er geen last van. Dit komt omdat de baby een ergonomische drijfring draagt en omdat de baby gewichtloos is in het water waardoor er geen spanning op de nekspieren komt te zitten.

Bevorderen van de gezondheid.

Naast het positief effect op de motorische ontwikkeling versterkt het ook het afweersysteem. Het stimuleert de bloedsomloop, de longontwikkeling het zenuwstelsel en de stofwisseling.

Door de zachte tegendruk van het water gaan de baby’s automatisch dieper in- en uitademen, wat op zijn beurt de longontwikkeling bevordert.

We hadden het daarjuist al even over de invloed op de stofwisseling. Hydrotherapie geeft dus ook verlichting bij reflux, krampen en obstipatie.

 

Mijn besluit!

Genoeg redenen dus om met je wondertje een bezoekje te brengen aan een baby spa.

Hoe vlugger je start met hydrotherapie, hoe meer en beter resultaat je zal bereiken. We raden je dus zeker aan om het niet bij 1 bezoekje te houden. Je kan gebruik maken van verschillende beurtenkaarten.

Veel bubbelplezier!