Een baby in een zwembad… Goed idee?

Baby’s laten zwemmen is niet zonder risico voor hun longen. Ze lopen een verhoogd gevaar op een luchtweginfectie. BELANGRIJK! Beperk blootstelling aan chloor en zorg voor een goede luchtkwaliteit.

Baby’s en openbare zwembaden.

In de openbare zwembaden zit chloor. De hoge gezondsheidsraad raadt af om met baby’tjes onder het jaar te gaan zwemmen in een chloorbad. ‘Te veel chloor tast de luchtwegen aan en maakt vooral jonge kinderen gevoelig voor virussen. Op lange termijn hebben ze meer aanleg voor astma of allergieën. Daarom kiezen wij hier voor chloorvrij water.

Ouder-babymoment.

En toch willen we gaan zwemmen met onze baby. Waar gaan we dan best naar toe?

Ik merkte dat er hier in de buurt van Balen weinig beschikbaar is voor ouders met baby’s op dit vlak. Aangezien ik het ouder-babymoment heel belangrijk vind, moest ik hier iets voor bedenken. Baby’tjes zijn nog te klein voor een speeltuin, daar moeten ze al wat ouder voor zijn. Besluit: een baby spa waar baby’tjes en hun ouders voluit kunnen genieten van elkaar en zo hun band bewust verder leren versterken.

De babymassage die volgt na het floaten is belangrijk voor het stimuleren van het huidcontact. Je merkt dat baby’tjes huidhonger hebben. Hier ik leer de ouders aan hoe ze op een bepaalde manier hun baby kunnen masseren zodat ze er echt deugd van hebben. Sommige baby’s hebben last van reflux of krampen en dan zijn er bepaalde technieken die we kunnen toepassen om dit te verlichten. Tijdens de floaten kan de baby vrij in het water bewegen en staan de ouders vlakbij om hun baby aan te moedigen. We zien dat de baby’tjes hier enorm van genieten… maar evengoed de ouders.

En wat met de drijfring?

De baby rust met zijn hoofdje in de drijfring. De drijfring heeft een opening van 9,5 cm. Aan alle kanten is er nog voldoende ruimte vrij waardoor de band de nek zelf nooit raakt. In het water hebben we allemaal luchtinjectoren. Op die manier weegt de baby eigenlijk niets meer. De lucht die geïnjecteerd wordt in het water zorgt ervoor dat de baby gewichtsloos is en met de drijfring kunnen ze dan vrij bewegen. Het is niet belastend of gevaarlijk. Ze wegen niets en ze drijven eigenlijk gewoon op hun kin.

Gezondheid en veiligheid staan op de eerste plaats.