Babymassage

Een mooie ervaring van mama Jennifer met baby Leonie in onze babyspa.

Hallo, ik ben Jennifer en ik ben net mama geworden van een flinke dochter ‘Leonie’. De afgelopen maanden was ik helemaal in de ban van mijn zwangerschap en bevalling. Nu is ze daar, kleine Leonie. Naast de dagelijkse routine en alle verzorgingsmomenten heb ik ondervonden dat het ook enorm belangrijk is om af en toe ook eens een ontspannen moment te nemen voor mijn klein meisje en mezelf. Ik boekte aan afspraak bij babyspa Minilux en vertel jullie graag mijn ervaring.

Ik heb nogal een stressvolle bevalling achter de rug en Leonie is een heel, hoe zal ik het zeggen, vinnige baby. Mijn vroedvrouw had me al heel veel nuttige tips gegeven om Leonie te leren aanvoelen. Toen kwam ze met de volgende tip ‘Waarom ga je niet eens naar een babyspa?’ Daar leren ze jou de technieken van een babymassage en kan Leonie genieten van een lekker warm badje.’ Prima, ik boekte een afspraak bij babyspa Minilux.  Bij binnenkomst wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Gerda liet ons onmiddellijk op ons gemak voelen. Het was lekker warm in de ruimte. Gerda stelde zich kort voor en gaf ook een toelichting over de babyspa.

Waar is de babymassage goed voor?

Gerda vertelde baby’tjes het heerlijk vinden om aangeraakt te worden. Een babymassage laat je baby lekker ontspannen. Ik wist niet dat er bij een babymassage een welbepaald hormoon (knuffelhormoon) aangemaakt wordt. Gerda wist te vertellen dat babymassage een positieve invloed heeft op het immuunsysteem en de bloedsomloop. Daarnaast  gaat een baby door een babymassage volledig ontspannen en hierdoor langer en dieper slapen. Ook heeft het een positieve invloed als je kindje buikkrampjes of verstopping heeft.

Naast deze gezondheidsvoordelen heeft het ook een positieve invloed op de band die je met je baby ontwikkelt. Door je baby aan te raken en te masseren, communiceer je met hem zonder woorden. Zeker als de baby nog heel klein is kunnen ze voornamelijk voelen. Door deze aanrakingen wordt de band tussen de ouders en de baby versterkt vertelde Gerda.

Na deze toelichting gingen we samen aan de slag. Gerda doet de babymassage voor op een pop en geeft verschillende tips hoe je je baby kan aanraken en masseren. Wat ik ook heel fijn vind, is dat het privé is. Al masserende zie je dat je kindje zichtbaar geniet. Als kersverse mama krijg je ook wat meer zelfvertrouwen. Gerda weet heel goed waarover ze praat en daar bovenop is ze ook nog eens super leuke vrouw! Ik kan elke kersverse mama een bezoekje aan Minilux zeker aanraden. We passen de babymassage nu regelmatig toe. Minilux was net hetgeen we beiden nodig hadden. We hebben alvast een meerbeurtenkaart genomen. Pure ontspanning…zalig!